Medic din Gorj, principal suspect în ancheta eliberării în mod fraudulos a certificatelor verzi. Acesta ar fi practicat ”vaccinarea la chiuvetă”

 

 

Lucrători ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au efectuat, miercuri dimineața, descinderi la opt adrese din județele Mehedinți, Gorj (la Padeș și Tismana) și Timiș, într-un dosar ce vizează eliberarea unor certificate verzi în mod fraudulos, în urma ”vaccinării la chiuvetă”.

Polițiștii au demarat ancheta după ce mai mulți pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au recunoscut pe patul spitalului că nu s-au vaccinat și certificatul verde pe care îl dețin a fost obținut pe căi nelegale.

Printre cei ridicați în timpul acțiunilor a fost si un medic din Padeș, Gorj, cu cabinet în Baia de Aramă, județul Mehedinți.

Acesta este suspectat că i-a înscris pe doritori in registrul național de vaccinare fără ca respectivii să fi fost imunizați. Dozele de vaccin erau aruncate în chiuvetă în loc să le fie administrate oamenilor.

Potrivit surse media, medicul ar ”realizat” zeci de false imunizări unor doritori din întreaga țară, în racolarea clienților fiind implicată și asistenta de cabinet, precum și un bărbat din Giarmata Vii, de lângă Timișoara.

Cazurile de bolnavi ajunși în stare gravă la spital, care în documente figurau ca și vaccinate, au fost semnalate la sfârșitul lunii august de directorul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea. Acesta semnala că se confruntă cu un fenomen ce tinde să capete amploare. La spital ajungeau, în stare gravă, persoane care aveau certificate de vaccinare, iar medicii se întrebau dacă pacienții erau vaccinați cu adevărat.

Este un fenomen «vaccinarea la chiuvetă», în care te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doza unică, și primești certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați. Cred că în Cluj s-au mai identificat niște cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri. Oamenii induc actul medical în eroare. Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața. Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare, fenomenul există, dar nu pot să dau mai multe detalii‘, declara Oancea.

 

 

Foto: opiniatimisoarei.ro

 

Articolul precedentStoican a fost demis de la FC U Craiova. Leo Grozavu, posibil înlocuitor
Articolul următorBaschet/Liga Națională: CSM Târgu Jiu, victorie în fața BC CSU Sibiu, în Ardeal