Medvedev, noi amenințări: Țineți minte! Sunt centrale nucleare și în UE. Incidente sunt posibile și acolo

 

Dmitri Medvedev, fost președinte rus, actualmente vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a lansat noi amenințări la adresa țărilor din Uniunea Europeană.

Acesta neagă că armata Kremlinului ar fi atacat centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, dar transmite, cu subînțeles, că pot exista incidente și la alte centralele nucleare de pe bătrânul continent.

Reamintim, Rusia și Ucraina se acuză reciproc de atacuri în aproprierea centralei de la Zaporojie, în timp ce comunitatea internațională cere o zonă demilitarizată în jurul centralei, bombardată de cinci ori doar joi.

 

 

Se pare că scursurile de la Kiev și patronii lor occidentali sunt gata să orchestreze un nou Cernobîl. Rachete și obuze lovesc tot mai aproape de reactoarele centralei nucleare de la Zaporojie.

Ei spun că sunt ale noastre. Este 100% o poveste pentru publicul prost și rusofob din Vest. Dar țineți minte! Sunt centrale nucleare și în UE. Și incidente sunt posibile și acolo”, a scris, pe Telegram, Medvedev, citat de Moscow Times.