Meteo: 30 – 31 de grade Celsius, la sfârșit de săptămână

Meteorologii anunță un apariția unui val de aer tropical peste România, situație în care sunt așteptate temperaturi specifice verii la sfârșitul acestei săptămâni. Începând de joi, valorile termice o să crească treptat, iar sâmbătă și duminică maximele se vor situa în jurul a 30 de grade Celsius.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie avertizează că este posibilă apariția ploilor cu caracter torențial și vor fi condiții de grindină:

În acest weekend, vremea va deveni caldă în toate regiunile. Valul de aer cald va urca mercurul din termometre până la valori 28-30 de grade Celsius. Nu vor lipsi nici ploile, mai ales în nordul, centrul și nord-estul ţãrii. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta, dupã-amiaza şi seara, prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului; pe arii restrânse ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã”.

Pagina de meteorologie Meteo Alert Sever Weather – România estimează că temperaturile pot depăși pragul de 30 de grade Celsius.

Masa de aer tropical se va intensifica în zilele de 1 și 2 mai 2021. Maximele ar putea atinge și depăși +29…+31 °C în sudul extrem al țării și +26…+29 °C în sudul României în prima zi de Paște (2 mai 2021)”.

Articolul precedentTârgu Jiu: Bărbat ucis în Piața 9 Mai
Articolul următorJoi și duminică nu vor fi trageri loto. Când organizează Loteria Română tragerile de Paște