Meteo. Se așteaptă ”vara indiană”, cu maxime de 28-29 de grade Celsius în Oltenia

Zile cu temperaturi peste media lunii octombrie. Asta anunță meteorologii Severe Weather Alert – România, cei ce preconizează temperaturi de chiar 28-29 de grade Celsius în următoarele zile.

Un brâu anticiclonic şi o advecţie de aer tropical dinspre nordul Africii – vor fi de interes şi vor avea o contribuţie majoră în evoluţia vremii pe parcursul următoarelor 8-10 zile. Astfel, vremea se va încălzi treptat pe parcursul întregii țări, devenind chiar deosebit de caldă pentru mijlocul lunii lui Brumărel. Valorile maxime vor depăși frecvent 24-26 de grade Celsius în zonele de câmpie și podiș, iar la nivel izolat, în Câmpia Banatului și Câmpia Olteniei se pot atinge 28-29-30 de grade Celsius. Începând de joi, se va mai răcori ușor, mai ales în sudul estul și centrul teritoriului, astfel încât maximele, oricum peste cele normale, vor fi cuprinse, în general, între 18 și 25-26 de grade Celsius”, arată sursa menționată.

Dincolo de bucuria zilelor de octombrie cu vreme plăcută, este preconizată lipsa precipitațiilor, condiție în care, în unele zone, seceta poate pune mari probleme. O posibilă schimbare importantă a situației meteo a fost anunțată numai după 21 octombrie.

Hartă: Severe Weather Alert – România