Meteo: Vremea se va răci brusc. În mai multe zone ale țării va ninge

Pagina de meteorologie Alerte Meteo și Prognoze – Vremea în România anunță o răcire bruscă a vremii la începutul săptămânii viitoare. Totodată, se așteaptă ca ploile să se transforme în lapovițe și ploi.
Iarna revine în forță în zona geografică a României, după valul de aer tropical (neobișnuit) din următoarele 4 – 5 zile. Trebuie să știți că vremea se va răci brusc la începutul săptămânii viitoare (12 decembrie 2022) și precipitațiile sub formă de ploaie se vor transforma în lapovițe și apoi în ninsori, în nordul, nord-vestul și vestul României. Vor fi fenomene meteorologice de iarnă (ninsori, lapovițe) chiar și în zonele joase și deluroase din vest și nord-vest, conform modelului european ECMWF. La munte (masivele vestice și nordice) vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă în intervalul: noaptea de 11/12 decembrie – 13 decembrie 2022.
Răcirea se va propaga în toate regiunile pe parcursul săptămânii viitoare. Nopțile și diminețile vor deveni reci în toată țara spre mijlocul săptămânii viitoare. Modelul european ECMWF estimează perioade cu precipitații abundente și moderate cantitativ în jumătatea de vest a țării și perioade cu ploi moderate / ploi slabe cantitativ în jumătatea de est a țării în intervalul 9 – 12 decembrie 2022”, precizează sursa citată. 
Articolul precedentGorj: Verificări în trafic dis de dimineață! Depistați sub influența alcoolului la volan
Articolul următorNumăr record de copii înscriși pentru a colinda la Primăria Târgu Jiu