Militari ai Brigăzii 30 Gardă l-au condus pe ultimul drum pe generalul gorjean Constantin Ispas

Generalul gorjean Constantin Ispas a fost omagiat la nivel înalt, sâmbătă, 18 ianuarie, ziua în care a fost condus pe ultimul drum. Ministerul Apărării Naționale și Brigada 30 Gardă ”Mihai Vitezul” au transmis mesaje solemne, evocând viața și cariera militară a unui român care s-a dedicat țării prin armata ei.

Omagiu memoriei domnului general-locotenent (ret.) prof. univ. Constantin Ispas, veteran de război și al unității de gardă, care s-a mutat la cele veșnice. Cuvintele sale adresate tinerilor săi urmași, militarii brigăzii, acum cinci ani, sunt mărturia unei vieți trăite sub semnul Honor et Patria, ale unui Om și Ofițer ce reprezintă un exemplu de urmat.

<<Dragi camarazi,

Să păstrați în memoria voastră pildele de sacrificiu ale celor 796 de soldați ai Regimentului de Gardă căzuți eroic în luptele de la Țiganca și Dalnic. Să le preamăriți jertfa și să cinstiți patriotismul lor. Să fiți pregătiți de a vă jertfi chiar viața, pentru fericirea și viitorul patriei, dacă ea o va cere, pentru pacea și bunăstarea copiilor voștri. Să rețineți că și voi sunteți o vertebră puternică în coloana vertebrală a Patriei și să luptați ca ea să nu își piardă verticalitatea. Cinste Regimentului 30 Gardă și Onoare vouă, dragi camarazi, că faceți parte din această unitate de elită a Armatei Române>>

Astăzi, în staul natal Turcinești, alături de familie și toți cei care l-au respectat și prețuit, doi militari ai brigăzii l-au însoțit pe ultimul drum.

Mulțumim pentru tot, domnule general!

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis Brigada 30 Gardă ”Mihai Vitezul”.