Mineri: Să fie comandament de urgență pentru drumurile din cariere!

Codul Portocaliu de ger a alarmat conducerea Complexul Energetic Oltenia, unitate care funcționează cu nouă grupuri, iar Dispeceratul Energetic Național a solicitat ca și rezervele să fie pregătite de pornire. Conducerea companiei a dispus ca directorii să fie prezenți la locul de muncă 24 de ore din 24, permanență în care să suprevegheze și să rezolve problemele apărute.

S-a cerut șefilor de cariere ca minerilor să le fie asigurate condiții pentru a se încălzi la locul de muncă și confort în autocarele care-i transportă la serviciu. Totodată, la Comandamentul de Iarnă Județean Gorj, autoritățile au fost înștiințate că unitatea energetică este dispusă să pună la dispoziție echipamente și utilaje pentru pentru dezăpezire în zonele cu probleme.

Agitația nu a căzut bine minerilor, oameni care se simt folosiți, în vreme ce problemele lor nu-și găsesc rezolvarea.

”Dacă vin directorii în cariere e rezolvată problema? Despre <<autocare>> ce să mai vorbim?”

”Să muncească: promovații politic, cățeii, toate gurile căscate care nu știu pentru ce primesc banii. În cariere: drumuri, nu!, utilaje, nu! nămol. Oare cât mai putem duce greul?”

 ”Domnul Sorin Boza să facă comandament de urgență pentru a face drumurile din carieră, să vină și dânsul să vadă cum se deplasează muncitorii la locul de muncă…asta ar trebui să facă”

”Utilajele ar trebui să își facă treaba în cariere și sucursale nu pe drumurile publice”

La acest mod au reacționat o parte dintre cei vizați de ”asigurarea condițiilor în autocare”, grija părintească afișată public nu i-a impresionat. Oamenii s-au săturat să fie duși cu zăhărelul, să fie cocoloșiți cu vorbe frumoase atunci când țara stă să crape de frig. Problemele lor rămân, se agravează cu fiecare iarnă în care salvează România.

 

Articolul precedentMărțișoare pentru vederea unui tânăr. Vă așteaptă la Muzeul Județean
Articolul următorDoi octogenari tâlhăriți în propria locuință