Minerii, copleşiţi cu declaraţii de dragoste. Clasa politică îi curtează cu vorbe dulci, banii nu sunt

Deputatul PSD Mihai Weber se consideră unul dintre politicienii care lucrează în slujba mineritului gorjean. Ales al poporului, Weber vrea ca “amărâţii din CEO”, în speţă minerii care extrag cărbunele pentru producţia energiei, să aibă o leafă decentă şi echipamente corespunzătoare. Dacă aceste lucruri se întâmplă, angajaţii vor munci cu spor în opinia social-democratului. De altfel, în ultima perioadă au abundat declaraţiile pric care salariaţii se caută aproprierea salariaţilor C.E. Oltenia.

“Anumite cerinţe pe care le-au avut muncitorii eu le înţeleg şi asta am şi sugerat, şi am avut discuţii, ca tot ceea ce s-a promis să se şi onoreze. Amărâţii aceia care lucrează în condiţii deosebite trebuie, în primul rând, să aibă un salariu motivant, decent, să aibă condiţii de muncă şi echipamente corespunzătoare, şi, nu în ultimul rând, să fie investiţii şi mentenanţa echipamentelor de lucru. Dacă sunt îndeplinite aceste condiţii, putem vorbi şi de un randament şi o productivitate mărită”, a declarat Weber la Radio Infinit.

Parlamentarul este greu de impresionat de calculele celor de la ALDE Gorj, care cer eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a Complexului Energetic Oltenia, lucru care ar genera, spun ei, creșterea salariilor cu aproape 40% în cadrul entităţii. Weber a declarat că el este un om al faptelor, iar proiectele PSD au adus capital mineritului din regiune.

“Cei de la PSD au adus aceşti bani concret, pe lângă alte iniţiative foarte importante: de deblocare a fronturilor de lucru, hotărâri de guvern, legi care sunt materializate cu codul silvic. Sunt lucruri clare, argumente clare, nu discuţii care nu ştim dacă se materializează. Eu ca parlamentar asta am făcut”, a mai precizat Weber.

În schimb, un alt deputat de Gorj, liberalul Dan Vîlceanu, consideră că alianţa de la guvernare a asitat pasivă la zbuciumul din CEO, până când frământările minerilor s-au materializat într-o grevă care a ameninţat siguranţa naţională.

“Trebuiau să acorde aceste majorări salariale înainte ca oamenii să oprească lucrul şi să se ajungă în situaţia în care, din lipsă de responsabilitate a ministrului Energiei de la ALDE sau a premierului de la PSD, să fie pusă în pericol siguranţa energetică naţională. Demersurile politice de după protest sunt făcute ca partidele să nu piardă voturi”, a spus Vîlceanu.

Articolul precedentCîrciumaru știe poezii frumoase: Am hotărât să fim o echipă unită
Articolul următorLucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar putea reîncepe în primăvară