Minerii de la Roşiuţa au renunţat la protest, dar vor o întâlnire cu şefii judeţului

Continuă frământările în mineritul din Gorj. Mai mulţi angajaţi ai Carierei Roşiuţa au recurs la un protest spontan, luni dimineaţa, de teamă că-şi vor pierde locurile de muncă. Peste 400 de ortaci au rămas în sala de apel, dorind informaţii suplimentare după ce le-a ajuns la urechi că organizaţiile de mediu au cerut suspendarea autorizației de mediu pentru carieră. La Roşiuţa lucrează peste 1.000 de oameni.

“Au intrat încă de săptămâna trecută în posesia unor informaţii că cei de la o organizaţie de mediu cu un domn expert, care a fost desemnat de Tribunalul Bucureşti, vor veni la Cariera Roşiuţa, lucru care i-a îngrijorat pe salariaţi cu privire la locurile de muncă. Salariaţii, azi-dimineaţă, m-au solicitat, în rândul dumnealor, întrebându-mă ce se întâmplă cu locurile de muncă. Am avut discuţii, au venit şi membrii desemnaţi de către directorat din partea administrativă. Experţii au vizualizat hărţile şi se pare că solicitarea de la organizaţie nu este întemeiată, pentru că în perimetrul carierei nu există zone protejate, gen parcul Domogled şi aşa mai departe. Fac trimitere la speciile din Motru şi Jiu, care sunt la o distanţă destul de mare faţă de locul unde exploatează Cariera Roşiuţa, vorbim de 6, respectiv 21 de kilometri. Până la urmă este o procedură juridică şi vom vedea ce se va întâmpla”, a explicat Nelu Roşca, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța.

La ora 10.00, minerii au revenit la muncă, dar nu au fost liniştiţi pe deplin. Reprezentanţii angajaţilor doresc acum discuţii suplimentare cu autorităţile judeţene.

 

Articolul precedentSex oral la școală! Doi băieți de-a cincea, filmați în timp ce făceau amor
Articolul următorAfaceriștii Bâlteanu și Diaconu pierd parcarea de la Piața Centrală! Primăria va administra terenul din fața Rodna