Ministerul Apărării: Filmările care prezintă coloane de vehicule militare nu sunt recente

Ministerul Apărării Naționale anunță că filmele care prezintă deplasări de coloane militare pe teritoriul țării noastre nu sunt din această perioadă, chiar dacă ele se vor ”dovezi” ale unor mișcări de trupe generate de situația din Ucraina.

Atenție la clipurile virale cu coloane militare
În ultimele zile, pe diferite platforme de social media, circulă înregistrări video cu așa-zise deplasări recente prin țara noastră de coloane de vehicule militare românești sau străine. Aceste înregistrări sunt prezentate ca <<dovezi>> ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina.
Niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puțin trei-patru luni, fie de noi, fie de alți utilizatori.
De altfel, mulți dintre cei care au urmărit aceste clipuri, viralizate cu scopul de a induce panica, au observat discrepanțele: fie au fost filmate pe timp de vară, fie sunt altceva decât se pretinde, fie sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente.
Vă reamintim că cea mai corectă informare este cea din surse oficiale. Dacă sesizați și alte asemenea înregistrări, vă rugăm să ni le trimiteți aici. Vom face verificările cu maximă operativitate și vom reveni cu explicații.
#stirifalse #fakenews #instructie”, au transmis, pe pagina de socializare, reprezentanții MAN.