Ministerul de Interne va căuta medici veterinari: O să îi facă polițiști

Sindicatul Europol a anunțat că medicii veterinari vor putea deveni polițiști în urma unei ordonanțe de urgență, care ar urma să fie publicată în Monitorul Oficial.

Așa cum v-am informat într-un comunicat anterior, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost organizată o dezbatere publică, la solicitarea organizației noastre, tocmai pentru a da posibilitatea  mai multor reprezentanți ai asociațiilor pentru protecția animalelor, medici veterinari dar și voluntari care sunt implicați zi de zi pentru salvarea animalelor să își exprime observațiile cu privire la forma OUG-ului pe care ministerul a dorit să-l promoveze, dată fiind complexitatea domeniului”, au transmis sindicaliștii.

Cooptarea medicilor veterinari se va face prin concurs, examen sau transfer din cadrul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (inclusiv din direcțiile județene). Totodată, persoanei care va dobândi statutul de polițist nu i se va putea modifica raportul de serviciu cel puțin 5 ani de la numirea în prim funcție.

Capturi proiect OUG: