Ministrul Agriculturii: Porcul nu va fi interzis, este o tradiție. Acordarea de tichete, o prostie

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus, sâmbătă, că porcul nu trebuie interzis din gospodăria omului şi nu se va interzice niciodată în România. Totodată, susține că ideea acordării de tichete cetățenilor care renunță la creșterea suinelor nu este bună, așa se va încuraja consumul de carne din străinătate.

 

Porcul nu trebuie să fie interzis, este o tradiţie. Şi eu voi merge de sărbători la părinţi şi tatăl meu, care chiar dacă este cadru didactic ieşit la pensie, ne creşte trei porci – unul pentru mine, unul pentru fratele meu şi unul pentru ei. Deci, lucrul acesta nu se va interzice niciodată în România, iar cine spune că vom da tichete, e o mare prostie. Prin acele tichete încurajăm consumul de carne de porc din străinătate”, a declarat ministrul.

 

Despre plafonarea preţurilor la alimentele de bază

 

 „Ordonanţa privind plafonarea produselor comerciale are două două caracteristici: în primul rând s-a plafonat creşterea la alimente şi, practic, alimentele n-au mai crescut în România. Lucrul acesta este dat şi de indicele naţional de statistică, pentru că, în septembrie 2022, când aveam această Ordonanţă erau plus 25% creşteri la alimente, iar în momentul de faţă sunt cu minus 5%. Lucrul acesta arată că preţurile s-au temperat prin aplicarea acestei Ordonanţe şi, mai mult de atât, au şi scăzut”, susține ministrul.

Articolul precedentSe știu grupele de la EURO 2024. Edi Iordănescu: Obiectivul nostru este să mergem mai departe
Articolul următorPartidul Dianei Șoșoacă, mare surpriză a sondajului CURS din noiembrie