Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține că în România se produce cea mai bună carne de pui din Uniunea Europeană. Acesta arată că recent s-au deschis două piețe importante de export, Franța și Italia.
„Sunt state care produc carne de porc, carne de pasăre, unde doar 50% din hrana acestora este reprezentată de cereale. În România porcii și păsările sunt crescute cu hrană formată din 90% cereale. Că e sector avicol, că e sector de porcine, noi producem carne, iar mâncarea are în componență 90% cereale. Nu mai vorbim de partea de sector avicol unde România deja deține un grad de autosuficiență de 160%.
Avem cel mai de calitate pui din Uniunea Europeană, am deschis două piețe importante, Franța și Italia, unde aceste state importă puiul făcut la noi cu 70, cu 90% porumb, adică un pui de calitate. Şi cred că în anul următor ajungem undeva la 180 de milioane de pui pe care îi vom exporta în cele două state”, a declarat, pentru adevarul.ro, ministrul.