Ministrul Agriculturii: România produce cea mai de calitate carne de pui din UE

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține că în România se produce cea mai bună carne de pui din Uniunea Europeană. Acesta arată că recent s-au deschis două piețe importante de export, Franța și Italia.

 

Sunt state care produc carne de porc, carne de pasăre, unde doar 50% din hrana acestora este reprezentată de cereale. În România porcii și păsările sunt crescute cu hrană formată din 90% cereale. Că e sector avicol, că e sector de porcine, noi producem carne, iar mâncarea are în componență 90% cereale. Nu mai vorbim de partea de sector avicol unde România deja deține un grad de autosuficiență de 160%.

Avem cel mai de calitate pui din Uniunea Europeană, am deschis două piețe importante, Franța și Italia, unde aceste state importă puiul făcut la noi cu 70, cu 90% porumb, adică un pui de calitate. Şi cred că în anul următor ajungem undeva la 180 de milioane de pui pe care îi vom exporta în cele două state”, a declarat, pentru adevarul.ro, ministrul.

Articolul precedentImportant! Ministrul Agriculturii a anunțat când se vor plăti despăgubirile pentru calamitățile provocate de secetă
Articolul următorS-a tăiat mai puțină pădure în România: Volumul de masă lemnoasă recoltată a scăzut cu peste un milion de metri cubi