Ministrul Culturii a promis că în două luni va funcționa Muzeul ”Constantin Brâncuși” de la Târgu Jiu

Daniel Breaz, Ministrul Culturii și Identității Naționale, a fost joi la Târgu Jiu, iar urmarea vizitei sale s-a concretizat în promisiuni și angajamente. Demnitarul a dat asigurări că în maximum două luni Muzeul ”Constantin Brâncuși” din capitala Gorjului va fi deschis, iar în privința situației busturilor soților Tătărescu Breaz a spus că va trimite Corpul de Control pentru a face verificări.

”Sunt aici pentru a observa la fața locului ceea ce înseamnă operă, operă de artă, cultură, patrimoniu cultural al județului Gorj, inclusiv cel din Târgu Jiu. (…) Legat de Muzeul Brâncuși. A fost o lege vizavi de înființarea acestui muzeu. În momentul de față suntem aproape de finalizare. Lucrăm la organigramă și eu sper, într-un orizont de timp de maxim de două luni, să înceapă să funcționeze. (…) Am semnat ieri un ordin al Corpului de Control, în perioada 15-17 aprilie va fi aici. După ce voi vedea raportul, pot să vă dau un răspuns complet (în legătură cu situația busturilor Tătărescu n.red.), a spus, la Târgu Jiu, Breaz.

Reamintim, Consiliul Județean Gorj a transferat încă din 2017 jumătate din spațiul Casei Gănescu din Târgu Jiu către autoritățile centrale, în ideea că Muzeul ”Constantin Brâncuși” va fi amenajat, așa cu este stipulat prin lege.

Acesta a fost întrebat și despre cooptarea lui Mihai Gherghe în Ministerul Culturii, iar răspunsul a fost unul sec:

”Ce ar trebui să fie la Ministerul Culturii, ministrul să știe să să picteze, să danseze, să cânte, să facă teatru, să știe foarte multă istorie, literatură? Trebuie să știi să manageriezi”