Ministrul de interne, întrebat de o gospodină dacă are voie să cumpere carne de la 100 de kilometri

Cetățenii l-au asaltat pe ministrul de interne cu întrebările, după ce Marcel Vela s-a angajat să clarifice unele nelămuriri, în fiecare zi de miercuri, pe pagina sa de socializare. Astfel, oamenii caută să afle dacă pot ajunge la terenuri, pentru desfășurarea muncilor agricole, dacă pot merge la pescuit, și alte numeroase chestionări individuale sau de grup ce așteaptă răspunsuri.

Potrivit Mediafax, o gospodină a vrut să afle dacă se poate deplasa mai bine de o sută de kilometri pentru a cumpăra carne:

Soțul meu este musulman, iar noi consumăm produse din carne halal. Pentru a procura aceste produse trebuie să ne deplasăm 100 de km de la Pitești la București, unde se află aceste magazine speciale. Întrebarea mea este: este posibilă deplasarea fără a risca să primesc amendă?”.

În altă situație, se pune problema reunirii familiei:

Încă de la începutul acestei pandemii atât eu, care locuiesc în Buzău, cât și soția mea, care locuiește în Focșani, am respectat cu strictețe măsurile impuse de distanțare sociala. Prin ce modalitate ne putem întâlni măcar în weekend, dat fiind faptul că pe declarația pe proprie răspundere nu este menționată și reunirea familiei? În cazul în care răspunsul este unul afirmativ, am rugămintea să îmi spuneți ce se va completa pe declarația pe proprie răspundere”.