Ministrul Economiei, după vizita la UM Sadu: Este nevoie de retehnologizare. Uzina trebuie să-și păstreze activitatea, angajații şi producția la capacitate maximă

 

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a fost, vineri, într-o vizită de lucru la Uzina Mecanică Sadu.

Reprezentantul guvernului a vorbit despre retehnologizare, proces care întârzie de ani de zile, deși sumele au fost alocate, și despre viitorul unității din Gorj.

 

Industria de apărare din România a fost concepută după principiul roților dințate, iar eliminarea unei roți ar duce la blocarea întregului angrenaj.

Sadu este una dintre uzinele mecanice cu tradiție din țara noastră care produce muniţie şi care trebuie să-şi păstreze activitatea, angajații şi producția la capacitate maximă.

Este nevoie de retehnologizare, de investiții în linii moderne de producție adaptate noilor cerințe ale beneficiarilor.

În turul ultimelor două zile de vizite de lucru, după ce am fost la Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi cariera de la Cupru Min, am mers astăzi şi la Uzina Mecanică Sadu, din județul Gorj.
Am vorbit cu oamenii care muncesc în această fabrică atât despre activitatea de zi cu zi, condiții de muncă cât şi despre nivelul de salarizare.
Sadu are capacitatea de a onora comenzi valoroase de muniție şi este una dintre fabricile esenţiale din industria de apărare a României”, a transmis ministrul.