Ministrul Economiei: Industria auto vrea să ajute. Va produce echipamente de protecție, se implică în realizarea unui ventilator

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a avut o întâlnire cu reprezentanții industriei auto din România și spune că firmele din domeniu sunt gata să se implice în producerea de măști, combinezoane și biocide. Totodată, vor participa și la proiectul de realizare a unui ventilator.

Industria auto are problemele ei specifice. Este o industrie care contribuie mult la PIB-ul României, dar este o industrie dependentă de industriile din țările europene, Germania, Franța, Italia. Dacă acolo lucrurile sunt oprite, înseamnă, automat, că și în România lucrurile sunt oprite. Cel mai important lucru care a reieșit ieri (miercuri, n.red.) din discuțiile cu reprezentanții industriei auto este că aceștia, în această perioadă, doresc să contribuie, să ajute economie românească, să ajute românii. Doresc să producă materiale esențiale, doresc să producă măști, și au capacitate foarte mare de a produce aceste echipamente, biocide, pentru că au și o industrie chimică pe orizontală foarte dezvoltată, prin parteneri care sunt furnizori tradiționali ai industriei auto. (…) De asemenea, participă la acest proiect național al nostru privind realizarea unui ventilator. La ventilatoare lucrurile nu sunt atât de simplu ca la măști, combinezoane și biocide. Se lucrează într-un colectiv foarte mare și eu sper ca foarte curând să avem niște rezultate concrete”, a declarat, la Digi 24, Virgil Popescu.