Ministrul Economiei: România începe producția de biocide și echipamente de protecție

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a declarat la TVR că în câteva zile în România se vor produce biocide, dar și echipamente de protecție pentru cadrele medicale. Acesta a precizat că s-a luat legătura cu fabricile de textile și se va trece la treabă.

Acum am observat cât de rău s-a făcut în România, pentru că nu mai producem mare lucru de 10-15 ani. Producem confecții, am vorbit cu patronajul din domeniul confecțiilor și acum vom începe să producem măști și echipamente de protecție pentru medici. Acum ne chinuim să producem materiale și vom începe să producem. (…) Problema noastră este să găsim materialele. Pentru măștile de protecție este ceva mai ușor, dar tot problema materialului rămâne. Am convingerea că în această săptămână vom găsi materiale și imediat ne vom apuca de lucru. În câteva zile ne vom apuca de lucru”, s-a angajat Virgil Popescu.

Totodată, ministrul Economiei a dezvăluit că Farmec Cluj a depus o cerere pentru a putea produce biocide, iar guvernul a aprobat, încurajând producția.