Ministrul Educației: Conducerea școlilor poate decide renunțarea la obligativitatea purtării măștii în curtea unității de învățământ

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, luni, că decizia ce privește purtarea măștii de protecție sanitară în curtea școlilor rămâne la latitudinea fiecărei unități de învățământ.

Se poate renunţa, conform HG, la obligativitatea purtării măştii de protecţie în curtea şcolilor cu condiţia evitării aglomerărilor. Aglomerările pot fi evitate prin solicitarea pe care Ministerul Educaţiei a făcut-o către toate şcolile de a păstra programul decalat, deci inclusiv decalarea pauzelor. La nivelul Municipiului Bucureşti s-a luat acea decizie de purtare a măştii într-un perimetru de 50 de metri faţă de şcoală, dar nu în curtea şcolii. Este vorba de evitarea unor aglomerări create de părinţi atunci când îşi aduc sau când îşi iau copii de la şcoală. În curtea şcolii, lucrurile rămân la latitudinea conducerii fiecărei şcoli, care poate decide programul decalat, deci evitarea aglomerărilor, sau nu”, a spus ministrul Educaţiei.