Ministrul Educației: Profesorii corectori de la examenele naționale vor primi mai mulți bani

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că și în acest an va crește suma cu care vor fi plătiți profesorii implicați în desfășurarea examenelor naționale la vară.

Cert este că noi am crescut anual sumele alocate corectorilor și supraveghetorilor și în general celor implicați în procesul de evaluare. Ne dorim să facem acest lucru și în acest an. Ca să dau un exemplu ilustrativ. Dacă anul trecut un profesor corector avea alocate aproximativ 100 de de lucrări, ele puteau fi corectate undeva la 2-3 zile dacă făceau numai asta, iar din punct de vedere al retribuției era undeva la 1.500 lei brut. Deci nu este o sumă nesemnificativă, nu este nici o sumă foarte mare, dar cred că este o sumă care să motiveze profesorii care au competențe de evaluare să fie implicați în aceste examene. Evident, un plus față de motivație intrinsecă. (…) Numărul de lucrări se stabilește în funcție de disciplină. Sunt mult mai multe la BAC față de Evaluarea Națională și în funcție de niște bareme pe care noi le stabilim printr-un act normativ. Urmează ca acest act normativ să fie publicat. Calculăm încă impactul bugetar în funcție de calculul care se face pe volum de muncă. O să facem publice aceste detalii în curând. Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut”, a spus ministrul.

Articolul precedentExplozie la un bloc din Craiova! O femeie a murit sub dărâmături, doi răniți au fost transportați la spital
Articolul următorTârgu Jiu: A fost modificat programul de vizită la Spitalul Județean