Ministrul Energiei, vizită la ceas de seară în Gorj

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vizitat, vineri seara, Primăria Bumbești Pițic, Gorj.
La noi programul de lucru se termina uneori târziu, pentru ca profitam de fiecare oportunitate să găsim soluții la rezolvarea problemelor cetățenilor.
In aceasta seara, am avut onoarea să ne calce pragul Primăriei localității Bumbesti Pitic, domnul ministru al energiei, Virgil Popescu, un om atent, prezent, gata oricând sa ne ajute in toate demersurile solicitate!
Personal, este o bucurie sa primim in comunitatea noastră, oameni de calitate, pozitivi, implicați și atenți la nevoile cetățenilor!”, a transmis, pe contul de socializare, Irina Cojocaru, edilul-șef din Bumbești Pițic.
Motivul prezenței ministrului în comuna gorjeană nu a fost prezentat, însă este știut faptul că vineri Virgil Popescu a fost în județul vecin Vâlcea, acolo unde a participat la aniversarea a 50 de ani de la punerea în funcțiune a hidrocentralei subterane Lotru-Ciunget.
Important, pe parcursul evenimentului, oficialul a anunțat că toate investițiile nefinalizate ale Hidroelectrica vor trece printr-un proces de autorizare:
Cu această ocazie am anunţat că toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectrica vor trece printr-un proces de autorizare și vor fi cofinanțate prin Repower EU.
Împreună cu Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Mediului am finalizat o Ordonanţă, aşa numita ordonanţă RePower, prin care absolut toate investițiile nefinalizate ale Hidroelectria vor fi aprobate, vor trece într-un proces de autorizare și vor fi cofinanțate prin programul Repower EU al Uniunii Europene. Avem nevoie să finalizăm investiţiile, avem nevoie de energie hidro şi vorbim de peste 300 megawati care stau nefolosiți din diverse motive.
Profit de această ocazie ca să vă spun că Ordonanţa va intra săptămîna viioare pe circuitul de avizare la ministere şi va fi aprobată în curând în Guvern”.