Ministrul Finanțelor: Nu cresc taxele și impozitele. Ar fi o greșeală fatală

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că guvernul nu ia în calcul creșterea taxelor și impozitelor, considerând o astfel de măsură ”o greșeală fatală”.

Ar fi o greşeală fatală pentru o economie ce vine după criză. Ar fi o greşeală foarte mare să creşti taxele. În acelaşi timp, ar fi o greşeală foarte mare şi să le scazi, pentru că ai nevoie şi de venituri la buget. Trebuie să păstrezi echilibrul. Situaţia pe care o ai trebuie să o administrezi aşa cum o ai. Dacă ai creşte taxele, arunci economia în criză şi mai rău. Dacă scazi taxele, creezi deficitul şi mai mare şi îţi creezi probleme pe partea de finanţare. Trebuie să rămâi acolo unde eşti, nu schimbi nimic. Nu au nevoie nici companiile, nimeni nu are nevoie de şocuri pe partea de fiscalitate. Trebuie să administrezi economia cu ceea ce ai şi unde nu ai resursele să te împrumuți”, a declarat, potrivit Agerpres, Florin Cîţu.

În același context, ministrul a subliniat că o execuție bugetară proastă va crea probleme în plata pensiilor și salariilor. Referitor la majorarea pensiilor, Cîțu a precizat că banii sunt prinși în buget, însă, până la urmă, execuția bugetară va cântări foarte mult.