Ministrul Finanțelor: Nu se taie din pensii sau salarii

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a dat asigurări, joi, că executivul nu va tăia pensiile şi salariile românilor. Guvernul trebuie să gestioneze o iminentă criză economică, dar Cîţu a spus că aceste drepturi vor rămâne intacte. Ministrul a precizat că nu poate fi vorba nici de o restructurare a personalului bugetar, deşi s-ar impune. În schimb, 800.000 de oameni din sectorul privat au fost trimiși în șomaj tehnic.

Cîţu a afirmat că prioritară este rezolvarea crizei din sănătate, iar săptămâna viitoare va avea loc o și o rectificare bugetară în acest sens.

În acest moment, toate armele noastre sunt îndreptate împotriva problemei de sănătate. Încercăm să oprim această criză pe sănătate, să avem echipamente pentru ca totul să funcţioneze perfect. Acolo ne-am concentrat toate forţele, veţi vedea că rectificarea bugetară acolo duce resurse. În al doilea rând, avem problema creată în sectorul privat, unde a trebuit să fie închise mai multe firme, pentru că vrem ca oamenii să stea acasă, să nu se infecteze, şi atunci vom pune resurse şi în această zonă. În acest moment nu ne uităm la o restructurare a aparatului public sau orice alte măsuri, dar ştim, bineînţeles, că aparatul public este ineficient”, a explicat ministrul, la Digi 24.

Rectificarea bugetară va intra luni în şedinţa de Guvern şi va fi una intermediară.