Ministrul Sănătății a sugerat posibile restructurări și comasări la Spitalul Județean din Târgu Jiu

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a ajuns miercuri în Gorj, așa cum anunțase cu ceva timp în urmă președintele PSD Gorj, Mihai Weber. Demnitarul a mers în toiul nopții la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, dorind să viziteze unitatea medicală, dar un asemenea declarat control inopinat a avut loc după ce marți aparținătorii bolnavilor au anunțat presa că spitalul se transformase într-o mică ”unitate militară” din cauza controlului de la minister, iar ei nu puteau ajunge la suferinzi cu medicamentele necesare.

Declarațiile ministrului Sănătății au fost potrivite la virgulă pentru urechea populației nemulțumite, fără a se anunța pe loc, concret, cel puțin intenția unor demersuri care să ducă în viitorul apropiat la îndreptarea situației existente. Sorina Pintea s-a declarat nemulțumită de ce a găsit la Târgu Jiu, însă a precizat că există perspective. Urmează ca măsurile ce se impun să fie notate în raportul controlului.

”Sunt foarte multe reclamații venite în ultima vreme de la Târgu Jiu și multe incidente neplăcute. Nu mi-a plăcut ce am văzut, dar cred că spitalul ăsta are perspective și, mai ales, are niște oameni care vor să facă ceva”, a spus ministrul Pintea.

Aceasta a subliniat că gradul mic de ocupare al paturilor din Târgu Jiu conduce la concluzia că bolnavii nu au încredere în medicii și actul medical din spital. Ministrul crede că nu se justifică două secții chirurgie în SJU Târgu Jiu, de vreme ce gradul de ocupare al paturilor este de 50%.  Sorina Pintea a spus jurnaliștilor că a aflat cu surprindere că gradul de ocupare de la pediatrie este de 30%, însă toate aceste date sunt oficiale, puteau fi verificate oricând de oriunde. În încheiere, membrul cabinetului Dăncilă a dojenit cadrele medicale, punctând un grad ridicat de blazare în rândul halatelor albe. Declarațiile ministrului Pintea pot fi interpretate și drept o intenție de reducere a numărului de posturi, în discuție putând fi puse și eventuale comasări în unitatea medicală din capitala Gorjului.

Foto: Pandurul.ro