Ministrul Sănătății: Cred că vom traversa acest val COVID fără restricții. Purtarea măștii, recomandată în anumite situații

 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, transmite că noul val COVID va fi traversat în România fără restricții, cel puțin din punctul de vedere al Ministerului Sănătății. În contextul creșterii numărului de infectări, acesta recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate.

Masca ar putea fi obligatorie când călătorim în alte țări. Nu cred că se va pune problema în acest mod. Cred că vom traversa acest val fără restricții sau măsuri deosebite cel puțin din punctul de vedere al Ministerului Sănătății, care întotdeauna a avut o atitudine echilibrată, care să răspundă nevoilor de sănătate publică, dar să facă și acceptabile măsurile, care trebuie recomandate, explicate și probabil vom avea un grad de conformare chiar mai bun decât dacă le impunem”, a spus, la TVR, Rafila.

Totuși, ministrul a recomandat „evitarea aglomerațiilor sau atunci când suntem nevoiți să intrăm într-o zonă foarte aglomerată să începem să utilizăm masca. Nu e niciun fel de obligație, dar cu cât mai mulți vom folosi masca, cu atât vom avea o vară mai liniștită”.