Ministrul Sănătății: Masca va fi recomandată în mod evident în școli

Elevii ar putea purta masca de protecție la școală, odată cu începerea cursurilor.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, transmite că recomandă folosirea măștii în unitățile de învățământ. Reprezentantul guvernului a mai spus că școlile și personalul didactic trebuie să respecte norme elementare de protecție și igienă.

Eu sunt convins că şi şcolile acum sunt mult mai bine pregătite, ştiu ce au de făcut, masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport, ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment. Dar sigur că cel puţin în prima lună, când vremea va permite acest lucru, să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă, a spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber. Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control”, a afirmat Rafila.

Şcolile se vor deschide cu prezență fizică în toată țara. Ministrul a mai spus că nu vor mai exista închideri ale școlilor generalizate, ci doar acolo unde numărul de paturi destinate bolnavilor COVID va fi ocupat în procent de 75, până când indicatorul scade sub această valoare.