Ministrul Sănătății nu este de acord cu programul de șapte ore pentru unii asistenți medicali

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, nici nu vrea să audă de propunerea Sindicatului Solidaritatea Sanitară, potrivit căreia asistentele medicale cu studii superioare ar urma să aibă programul de lucru de 7 ore, cu o oră mai mic decât colegele cu studii medii. Pintea spune că problema reală este discrepanța salarială dintre asistenții cu facultate și cei cu școli postliceale, deși au aceleași responsabilități la locul de muncă.

”Ar trebui să avem în vedere că, cu aceeași fișă a postului, două categorii de asistenți medicali iau salarii diferite și asta ar fi trebuit să se rezolve mai demult. Dar aici comportă discuție, nicidecum reducerea timpului de lucru. Mi se pare o nouă găselniță a sindicatului. S-ar crea discontinuități care ar putea fi greu surmontate”, a declarat, pentru TVR, Sorina Pintea.

În sistem au început să se acutizeze tot felul de animozități, tot mai mulți salariați cer să fie respectate anumite criterii în salarizare. Pe o pagină de socializare, se sublinia că nu este de acceptat ca un asistent medical de la ”urgențele” Spitalului Floreasca să fie, salarial, pe același palier cu un asistent de la ”urgențele” Spitalului Tg-Cărbunești.

Articolul precedentCumplit! Pandurii nu a avut bani pentru asigurarea autocarului și a anulat amicalul cu C.S. Mioveni
Articolul următorSchimbare radicală a suspectului de la Caracal. Vineri, îngrozit, sâmbătă a ieșit zâmbind din tribunal