Ministrul Transporturilor: Traseul autostrăzii Comarnic – Brașov trece prin etajul 7 al unor imobile

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a dezvăluit, marți seara, la Digi 24, că, potrivit studiului de fezabilitate, traseul autostrăzii Comarnic – Brașov trece prin etajul 7 al unor imobile și prin curtea Castelului Cantacuzino din Bușteni. Acesta a dat asigurări că problema va fi revizuită și a subliniat că nu este nevoie de multe avize de la Comisia Europeană, la mijloc fiind bani europeni.

Am decis să revizuim studiul de fezabilitate, dar modificăm traseul în stațiunile montane. Constatăm că traseul autostrăzii trecea pe la etajul 7 prin câteva imobile construite după ce această autostradă a demarat la nivel de studiu de fezabilitate. În calea acestui traseu s-au dat foarte multe autorizații de construcție care nu trebuiau să fie date și asta ar fi blocat construcția autostrăzii.

Refacem traseul pe zona stațiunilor montane pentru a nu afecta. De exemplu, trecea prin curtea Castelului Cantacuzino la Bușteni. Refacem traseul astfel încât să protejăm stațiunile montane, cu tunel, ecoducte, astfel încât, în această zonă, să putem să începem lucrările pe etape. Am împărțit în 5 loturi. Cel mai ușor de realizat e lotul Comarnic – are 7 km, va fi utilizat în regim de variantă ocolitoare, valoarea lucrărilor eligibile este de sub 75 de milioane de euro. Deciziile le luăm la nivel național. Nu avem nevoie de multe avize, acorduri de la Comisia Europeană. Sunt bani europeni”, a declarat Bode.

Ministrul a precizat că lucrările ar putea fi finalizate în 5-6 ani.