Minstrul Educației: Peste 15.000 de salariați au renunțat la grevă

 

Ministrul Educaţiei, Lidia Deca, a anunţat, marţi, că, de la adoptarea Ordonanţei care prevede majoriri salariale pentru angajaţii din învăţământ, peste 15.000 de salariaţi au renunţat la grevă.
Aceasta a precizat că peste 50% din procentul total al profesorilor este încă în grevă.

În ceea ce privește procentul de personal aflat în grevă la nivelul județelor, avem județe care au în jur de 25% participare din total personal a grevă, mă refer la Prahova, și avem și județe în care încă participarea este destul de mare, de exemplu Hunedoara, unde este undeva la 80%. 

Ceea ce pe noi ne bucură este trendul descendent. Este clar că încet-încet, cadrele didactice revin în clase, personalul revine în școli și asta ne permite, așa cum am discutat încă de ieri, ca la nivelul fiecărei unități de învățământ să se poată organiza un program de recuperare în așa fel încât până la finele cursurilor şi până la finele anului școlar, să putem avea atât o recuperare din punct de vedere educațional, cât și oamenii să poată să recupereze zilele pe care nu le vor avea plătite în ceea ce privește salariul pe luna mai, ca urmare a acțiunii lor de protest”, a declarat ministrul Educaţiei.

Articolul precedentPrognoză meteo: Nu scăpăm de ploi până în iulie. Vremea mai rece decât normalul perioadei
Articolul următorGorj: Șmecher prost. A prezentat polițiștilor un permis de conducere fals, cumpărat