Miroase de pute: Guvernul anunță toalete-container moderne pentru școlile cu wc exterior

Guvernul, prin vocea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că în acest an va fi rezolvată problema grupurilor sanitare din unitățile de învâțământ. Oficialul de la Palatul Victoria a spus că primăriile o să primească bani pentru achiziționarea de toalete-container moderne.

”Pot să vă spun că sunt 1.400 și ceva de școli care sunt într-o situație neplăcută (wc în curte). Până la sfârșitul acestul an este obligatoriu ca toate aceste școli să nu mai aibă această situație. Și cum? Se vor aloca, am făcut un program care se lansează imediat. Undeva la 10.000 de euro va veni pe fiecare școală pentru a pune lângă școala respectivă acele containere moderne care sunt prevăzute cu partea de baie. Primăria care are grijă de școală va avea această sumă… Lipit de școală, facem racordul necesar fie la rețea de apă, canalizare, dacă are, dacă nu fosă, și, desigur un pasaj prin care copiii trebuie să treacă. Dacă este o școală veche, undeva într-o comună, nu poți să spargi zidul”, a spus, la Antena 3, Teodorovici.

Anunțul lui Teodorovici a fost precedat de o poziție publică a unui fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop, cel care a anunțat realizări ce trezesc suspiciuni.

”Suntem pe drumul cel bun: Ministerul Educației Naționale anunță că 1.460 de școli din România au grupul sanitare în curte, respectiv nu au autorizație sanitară, precizând că în 2019 această problemă va fi rezolvată cu fonduri din bugetul de stat. De la 2418 anul trecut la 1460 acum, înseamnă aproape 1000 de unități școlare reabilitate… ”, a arătat, pe facebook, Pop.

1000 de școli reabilitate într-un an și rezolvarea problemei numită wc-ul din fundul curții. Iată, acum, Teodorovici vorbește despre achiziționarea unor toalete-container, dar anul trecut problemele par a se fi rezolvat de la sine, în condițiile în care cele mai mari necazuri de acest fel sunt în comunele unde nu există apă curentă sau canalizare.

 

Articolul precedentRiscă amenzi: Polițiștii locali caută târgujienii fără ”buletine” valabile
Articolul următorPatru răniți în accidentul de pe centură