Miruță: Activitatea la centura Târgu Jiului, lentă din cauza constructorului. Dacă se reziliază contractul, nu se mai lucrează de loc

Lucrările de la centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu se desfășoară lent, sub grafic, însă oficialii de la București nu știu dacă rezilierea contractului cu actualul constructor ar fi cea mai indicată soluție, în condițiile în care procedura de organizare și atribuire a unei noi licitații ar însemna foarte mult timp.

Deputatul USR Radu Miruță – reprezentant al partidului care gestionează realizarea centurii ocolitoare, prin ministerul ce-i revine – spune că problemele au apărut exclusiv din vina constructorului.

 

Acolo este o problemă strict a constructorului, adică din partea Ministerului Transporturilor toate lucrurile sunt în regulă, finanțarea proiecte, avize. E problema strict de capacitatea constructorului de a se menține în grafic. A fost o discuție la minister și pe acest subiect. E de luat în calcul cât de avantajos ar fi pentru Târgu Jiu rezilierea acestui contract, pentru că, evident, constructorul are niște obligații pe care dacă nu și le îndeplinește poate fi folosita clauza de rezilierea pentru neîndeplinirea acestor obligații. Însă acuma se lucrează foarte încet și mult sub grafic. Dacă se reziliază nu se va mai lucra deloc, iar procedura de scoatere din nou la licitație este destul de anevoioasă din perspectiva doar a timpului”, a precizat Miruță.