Mișu nu știe! Weber a vrut opoziția la tablă, dar a cebăluit versurile lui Eminescu în stil de corigent notoriu

Deputatul Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj, a făcut două gafe într-un comunicat în care a atacat opoziţia pentru depunerea moţiunii de cenzură. Parlamentarul a minimalizat capacităţile adversarilor politici inspirându-se din versurile lui Mihai Eminescu, însă ”a reuşit” să se ridiculizeze, fără chip de remediere a situaţiei.

E uşor a scrie moţiuni de cenzură când nimic nu ai a spune, începe, ”în stil eminescian”, şeful social-democraţilor gorjeni.

Partidul Social Democrat este singurul partid capabil a asigura guvernarea ţării şi a pune în practică măsuri concrete şi eficiente care să ducă la creşterea bunăstării cetăţenilor României. Toate partidele de Opoziţie fac promisiuni de campanie electorală, după care, odată ajunse la cârma ţării, se declară neputincioase în faţa unei închipuite <<grele moşteniri>>, dovedindu-şi incompetenţa, lipsa de viziune politică şi economică, tăind pensii, salarii, mărind taxe şi impozite”, arată Weber.

Parlamentarul clamează în text realizări ale PSD, după care a căutat să îşi încheie mesajul în fraze-săgeți la adresa celor ce au depus moțiunea de cenzură. Pentru efect, Weber și-a dorit imprimată o tuşă de naţionalism, două versuri ale lui Mihai Eminescu fiind considerate tocmai potrivite pentru o împănare intelectuală și patriotică a mesajului.

Este uşor să critici de pe margine, nefiind însă în stare să pui ceva de calitate în locul a ceea ce critici. Este mai la îndemână să vorbeşti, ştiind că nu poţi pune faptele în locul vorbelor. Dar, ca să îl citez pe marele nostru poet Eminescu, <<e uşor a scrie versuri fără a avea nimic a spune>>, iar moţiunea dumneavoastră de cenzură nu este altceva decât un text lipsit de valoare, care reflectă măsura unor caractere <<mici de zile, dar mari de patimi>>”, a scris şeful PSD Gorj.

Problemă, în textul lui Weber versurile lui Eminescu sunt prezentate modificat, redate dintr-o cunoaştere cu carenţe în domeniu. Deputatul specifică foarte clar că îl citează pe poetul naţional, iar potrivit DEX a cita = a reproduce întocmai ceea ce a spus sau a scris cineva; a da un citat.

În fapt, politicianul a căutat să ”rupă gura târgului” cu versuri din operele ”Criticilor mei” și ”Epigonii”.

În cazul ”Criticilor mei”, corect este:

E ușor a scrie versuri

Când nimic nu ai a spune

Iar la ”Epigonii”:

Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte

Curios, deși beneficiază lunar de sume de ordinul zecilor de mii de lei pentru cheltuielile cu cabinetul parlamentar, nici un consilier nu l-a avertizat pe liderul PSD Gorj asupra gafelor făcute.

…………..