Weber a trecut de la tango la blues: PSD are câte doi candidați cu șanse pentru Târgu Jiu și Motru

Mihai Weber, președintele PSD Gorj, a nuanțat mult discursul ce privește viitorii candidați social-democrați pentru prima funcție din primăriile Târgu Jiu și Motru. Deputatul a avut până nu demult un ton ferm, explicând că toată lumea va fi nevoită să accepte decizia politică, chiar dacă place sau nu, dar în ultimele declarații a scos din joben câte doi favoriți pentru ambele municipii, parcă într-o încercare dibace de a transmite în rândul aspiranților un mesaj care să le hrănească speranțele, să le dea încredere în șansele lor. În tot acest timp, chiar dacă Romanescu neagă o eventuală colaborare cu PSD, Weber nu EXCLUDE clar o astfel de candidatură, într-un dribling politic bine exersat.

”Întrebarea asta mi-ați pus-o (dacă va candida sau nu Romanescu din partea PSD), și mi-o puneți în continuare, și repet: până când nu vom avea sondajele finalizate, până nu vom avea aceste măsurători gata, nu are rost să facem niciun fel de comentariu. Dar pot să vă spun un singur lucru: avem șansele cele mai mari să câștigăm cele două municipii. Deci avem persoanele potrivite, dar în momentul în care vom trage linie și vom avea finalizat acest sondaj, cu siguranță o să vă comunicăm. Am identificat persoanele respective și sunt câte două persoane, aș putea spune, în fiecare localitate, care au șanse mari să câștige cele două primării. Vom ieși cu persoanele respective în momentul în care avem totul finalizat. Avem niște date culese, nu poți să spui că sunt gata, dar sunt extrem de îmbucurătoare”, a spus liderul social-democrat.

Se poate observa, nu știm ce și cum la candidați, dar sunt doi. Mai mult, se repetă într-o continuă justificare că nu sunt încă date pentru o privire de ansamblu, dar Weber spune că PSD are cele mai mari șanse. În continuare, social-democratul compară un sondaj cu prășitul pe postațe. Numai când măsurătorile sunt gata, centralizate și analizate, se prezintă datele dintr-un sondaj profesionist. Numele prefectului Ciprian Florescu a fost pus, din nou, în discuție, iar președintele PSD Gorj a confirmat. Aici poate fi cheia celor doi posibili candidați cu șanse. Potrivit informațiilor pe surse, Florescu ar fi câștigat și cel de-al doile sondaj, care ar fi deja finalizat, situație în care trebuia să apară și al doilea pretendent cu șanse pentru a nu se tensiona și mai tare anumite tabere.