Modificări la Rabla electrocasnice: Se vor putea cumpăra mai multe tipuri de televizoare

Mai multe tipuri de electrocasnice ar putea fi achiziţionate prin programul Rabla, inclusiv noi televizoare, respectiv cele din clasele de consum F și G.

Valoarea finanțării pentru cumpărarea de televizoare va rămâne neschimbată, adică va fi tot de 400 de lei, ca în prezent.

Proiectul este pus în dezbatere publică de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) şi va permite şi utilizarea, în anul următor, a sumelor rămase disponibile după achiziţie. Prin programul Rabla pentru electrocasnice, cei interesați să-și înlocuiască aparatura electrică pot primi între 200 și 500 de lei, în funcție de electrocasnicele pe care vor să le cumpere. Voucherul este nominal și netransmisibil și nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicația informatică.

Potrivit regulilor programului, se pot cere bani pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, de mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete.