Morega cere măsuri la Spitalul Judeţean: M-au speriat constatările pe care le-au făcut cei de la Corpul de Control

Deputatul Dan Vîlceanu a prezentat, pe facebook, concluziile raportului Corpului de Control pe care ministrul Sănătăţii l-a trimis la SJU Târgu Jiu. În document se vorbeşte despre deficienţe grave constatate în urma verificărilor care au avut loc în luna martie acestui an.

Printre acestea se numără aparatură nesigura de care dispune unitatea medicală sau  infecţiile din spital nedeclarate. Au fost identificate deficienţe şi în ceea ce priveşte procedurile de achiziţii publice.  În schimb, la secţia Psihiatrie, unde au fost filmaţi pacienţi în ipostaze intime s-a luat măsura montării unui al doilea grilaj despărţitor între bărbaţi şi femei.

Fostul deputat Dan Ilie Morega s-a declarat “oripilat” la citirea raportului şi a concluzionat că PSD nu a făcut publice concluziile verificărilor doar pentru a-l proteja pe Gigel Capotă, un manager al cărui trecut medical este neclar.

M-au speriat pur şi simplu constatările pe care le-au făcut cei din Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii. Mă aşteptam, de urgenţă, să se ia măsuri organizatorice. Dimpotrivă, nu s-au luat niciun fel de măsuri. Abateri, abuzuri, ilegalităţi, infracţiuni foarte grave la Spitalul Judeţean Gorj şi nimeni nu mişcă. La Psihiatrie, parcă ar fi mormânt! Pentru ce să facă încă un grilaj? Trebuie să dea explicaţii! Asta înseamnă că PSD-ul a ţinut morţiş să rămână acest individ, Capotă, care ştiu eu ce experienţă are sau a avut pe linia Sănătăţii?”, a spus Morega la Radio Accent.