Morega, năpraznic: Majoritatea PNL-iștilor nu sunt liberali, sunt FSN-iști

Perspective deloc roz pentru organizația județeană Gorj a Partidului Național Liberal. Campania electorală pentru alegerile europarlamentare bate la ușă, iar filiala se află într-un conflict intern public. Excluderea lui Mihai Paraschiv, consilier din Târgu Jiu, pare să fi deschis supape ce au ținut ascunsă o tensiune fantastică.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că nu va mai candida din partea PNL, atâta timp cât partidul este condus la Gorj de deputatul Dan Vîlceanu. În replică, parlamentarul a sugerat că Romanescu vrea șefia PNL Gorj. Acesta, în cadrul unei emisiuni tv, a dat de înțeles că nu va mai discuta public subiectul.

Pe lângă aceste poziționări, au apărut declarații ce dezvăluie că primarul Romanescu a fost jignit chiar la ședința ce a dus la excluderea lui Paraschiv. Jignit dur, în față, fără să se ia măsuri imediate. Mai mult, se spune că parte din membri PNL Gorj sunt porniți împotriva lui Romanescu pentru că, odată ajuns primar la Târgu Jiu, acestea le-ar fi refuzat o serie de favoruri. Una peste alta, liberalii pierd timpi prețioși, ce pot fi hotărâtori foarte curând.

Dan Ilie Morega, fost președinte al PNL Gorj, a ieșit cu declarație dură, susținând că majoritatea membrilor PNL Gorj nu sunt politic ceea ce se recomandă.

”Văd o situație dezbinată la nivelul Partidului Național Liberal Gorj. De fapt, așa cum am mai spus, Dan Vîlceanu și marea majoritate nu sunt liberali. Ei sunt FSN-ști, pentru că marea majoritate, acum la PNL, sunt PD-iști. Ori PD-iștii sunt FSN-ști. Așadar, a epurat, mă refer la Dan Vîlceanu, aproape toți liberalii. L-a exclus în mod incorect pe un liberal care este de peste 11, 12 ani în partid. Eu l-am primit la liberali (pe Paraschiv n.red.) și l-am pus președintele tineretului la Organizația Județeană Gorj și  mi se pare incorect să îl excludă. Iar față de această excludere, Marcel Romanescu are perfectă dreptate când le-a spus foarte clar că el nu mai are niciun fel de comunicare și niciun fel de înțelegere cu Dan Vîlceanu”, a declarat, la Radio Infinit, Dan Ilie Morega.