Morega: Norma de hrană pentru bugetari este noaptea minții. Funcționari protejați politic la Târgu Jiu

Fostul deputat Dan Ilie Morega consideră că hotărârea ce prevede o indemnizaţie de hrană pentru toţi bugetarii este aberantă. Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj este convins că actualul guvern ar trebui să reducă numărul de angajaţi la stat, nicidecum să le acorde facilităţi suplimentare.

Bugetarii vor primi, începând cu luna decembrie, o indemnizaţie de hrană de 300 de lei lunar, prevăzută în legea salarizării unitare. Până în prezent, numai angajaţii din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Justiţiei, SRI, SIE şi SPP, alături de Poliţia Locală beneficiau de ”normă de hrană”.

“Am înţeles că le mai măresc salarii, tot la funcţionarii publici şi bugetari. Este noaptea minţii să le mai dai la bugetari şi o sumă pentru hrană. M-am închinat când am auzit aceste lucruri spuse de oficialităţile care au nenorocit România, de la nivel guvernamenmtal, şi de Dragnea. Cum să mai dai funcţionarilor publici şi bugetarilor 300 de lei pentru hrană? De când mă ştiu se dădea o sumă pentru hrană, nişte procente, la militari, la poliţişti, la jandarmi, la servicii, cei care lucrează, de multe ori, şi 24 din 24 de ore şi trebuie să aibă o hrană corespunzătoare, dar nicidecum la cei 1,4 milioane de funcţionari publici şi bugetari. Şi aşa sunt destul de mulţi, ar trebui reduşi cu cel puţin 35-40%. Pe timpul comunismului, salariaţi la stat, luând în calcul şi primăriile, erau 800.000”, a declarat, la Radio Accent, Morega.

Fostul parlamentar a mai spus că bugetarii sunt ţinuţi în spate politic, iar asta se întâmplă şi la Târgu Jiu.

“Salariaţi foarte mulţi sunt şi la municipiul Târgu Jiu, dar degeaba primarul Marcel Romanescu încearcă să rezolve aceste probleme şi să diminueze numărul salariaţilor. Când a prezentat un material de reducere a funcţiilor de conducere de la Poliţia Locală, un consiliu netrebnic a respins acest lucru”, a mai punctat Morega.

Articolul precedentMoș Crăciun, românii viteji și cutra
Articolul următorSârba coatelor ascuțite din PSD: Cîrciumaru le cântă la fluierul piciorului, ei se calcă pe bătături