Morega: Pe Boza l-au îngenuncheat partidele

Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice,  a făcut o analiză a situației de la Complexul Energetic Oltenia, unitate ce trece printr-o perioadă dificilă. Fostul parlamentar de Gorj a vorbit despre povara certificatelor de carbon și taxa de 2%, subliniind, însă, că și alte cauze au generat problemele din Complex.

”Boza a dovedit capacitate de management, profesională și managerială, dar l-au îngenuncheat partidele. În același timp, și el se face vinovat de că nu a creat o ordine și disciplină, până la nivelul carierelor a dat frâu hoților. (…) Personal i-am adus la cunoștință, cu documente, despre unii șefi de cariere care în cârdășie cu unii sindicaliști au făcut mai multe hoții, cum este cazul la Roșiuța, dar nu a luat nicio măsură. A spus că îi va roti pe toți, că le face, că le drege, dar nimic. Îl întreb pe Boza: Corpul lui de Conntrol ce controlează? Cum merg mașinile sau trenurile cu cărbune? El nu a făcut nimic, însă. Practic, Boza a mințit frumos. Frumos, cu cuvinte elegante, eu îl apreciez pentru modul de comportare, dar nu este suficient. Te comporți frumos cu oamenii care înțeleg să-și facă datoria”, a spus, la Accent Tv, Morega.

Președintele IAIPP a pus pe tapet și problema personalului TESA, unul mult prea stufos și îneficient, în opinia fostului deputat.