Morega: PSD poate să renască precum pasărea Pheonix

Fostul deputat Dan Ilie Morega spune că Partidul Social Democrat are capacitatea să redevină o forţă pe scena politică. În ciuda faptului că a pierdut bătălia de la europarlamentare, Morega a declarat că PSD este un partid mare are trebuie să se axeze pe tineri, până la următorul congres.

“Au capacitatea să renască precum pasărea Pheonix din cenuşă. Este un partid mare şi poate să-şi revină, chiar dacă viitoarea guvernare nu va mai putea fi făcută de PSD în colaborare cu alţii. Sunt convins că guvernarea o vor duce la capăt, pentru că vor face o alianţă, asta este o previziune a mea, cu Pro România. Pentru această alianţă, PSD trebuie să-i cedeze preşedinţia Camerei Deputaţilor lui Victor Ponta. În viitor, ei pot să obţină rezultate mult mai bune la parlamentare şi la locale. Cu tineri şi oameni noi, formaţiunile politice au câştigat extraordinar de mult”, a spus Morega la Radio Infinit.

Fostul deputat a adăugat că reconstrucţia nu se poate face, nicidecum, în jurul Vioricăi Dăncilă, actualul premier. De asemenea, în opinia lui Morega viitorul lider, al partidului nu trebuie să aibă o personalitate similară cu cea a fostului preşedinte Liviu Dragnea.

“Viorica Dăncilă nu are nici capacitatea organizatorică, nici profesională, şi nici notorietatea sau credibilitatea pe care trebuie să le aibă un lider de partid la nivel naţional. PSD trebuie să facă sondaje de opinie reale, să vină cu oamenii cu credibilitate maximă ca partidul să se poată reconstrui. Trebuie un om cu capacitate managerială, organizatorică, care să nu fie ahtiat după dictatură cum a fost şi Liviu Dragnea. Asta i-a făcut cel mai mare rău lui Dragnea, împreună cu prelungirea a trei ani de zile de legi pentru Justiţie ca să scape el”, a mai spus Morega.