Nervi după autogolul din Parlament: Ponta cere sprijin pentru moțiunea de cenzură!

 

Nervi după ce parlamentarii PSD, ALDE și Pro România au realizat că nu pot respinge și nici modifica Hotărârea de Guvern prin care se prelungește starea de alertă. Victor Ponta, lider Pro România și deputat de Gorj, a răbufnit pe pagina sa de socializare și cere moțiune de cenzură.

Din păcate pentru ei, parlamentarii care nu au fost de acord cu documentul emis de la Palatul Victoria sunt artizanii portiței prin care liberalii au prelungit starea de urgență așa cum au crezut de cuviință.

Legea nr. 55, din 15 mai 2020privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, votată în Parlament.

Articolul 4, alineatul 1, arată:

(1) „Starea de alertă se instituie de Guvern prin Hotărâre, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, și nu poate depăși 30 de zile. Starea de alertă poate fi prelungită, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin Hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne”

Alineatul 3:

(3) „Când starea de alertă se instituie pe cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de pe teritoriul țării, măsura se supune încuviințării Parlamentului. Parlamentul se pronunță în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului, în termen de 5 zile de la data solicitării de încuviințare. Dacă Parlamentul respinge solicitarea de încuviințare, starea de alertă încetează de îndată.”

Este limpede, încuviințarea Parlamentului este prevăzută pentru instituirea stării de alertă, dar nu și pentru prelungirea ei.

Victor Ponta a reacționat și cere sprijin pentru depunerea unei moțiuni de cenzură.

Ca să nu se mai încurce nici cu romanii, nici cu Parlamentul- Guvernul Lucovid Orban PNL taie si spânzură fără să mai ceară niciun vot și încălcând direct legea!

Soluția Pro România – MOȚIUNE DE CENZURĂ – #ACUM!

Noi semnăm și votam! Ne sprijină și altcineva?’‘, a întrebat, pe pagina de socializare, Ponta.