Nervi și suspiciuni în PSD: Pleșoianu vrea președinte, Codrin Ștefănescu dreptate până la capăt

Social-democrații Liviu Pleşoianu şi Codrin Ştefănescu încearcă să se urce pe cai mari în weekend-ul care urmeză, atunci când sunt anunțate alegeri pentru conducerea PSD. Pleșoianu este, până în acest moment, singurul contracandidat al premierului Viorica Dăncilă la șefia partidului, iar Ștefănescu vrea secretar general. Opozanții lui Dăncilă se tem că, prin diferite tertipuri, vor fi împiedicați să candideze.

”Din ce aud în partid, multe zvonuri, se pare că se încearcă a fi blocate candidatura mea și a lui Codrin Ștefănescu. Se zvonește că vor să scoată funcția de secretar general, să nu mai fie la congres, ci să fie ales în CEx. În cazul meu încearcă să blocheze candidatura, tot printr-un element birocratic, adică pot să am susținere de la 10 organizații, dar dacă nu am de la organizația din care fac parte să nu îmi pot susține candidatura”, a declarat, pentru Digi 24, Pleșoianu.

Codrin Ștefănescu spune că vrea în fruntea partidului pentru că trebuie să se facă dreptate, în condițiile în care sunt încă membri abuzați.

”Nu sunt adeptul acestei teorii, că trebuie să uităm de trecut. PSD nu poate să se desprindă de trecut sub nicio formă, avem încă membri de partid care sunt abuzați, vânați, hăituți. Cred că oamenii ne-au votat pentru că am promis că facem dreptate până la capăt”, a spus Ștefănescu.