Nimic nou sub soare: Majoritatea din CL Târgu Jiu a blocat și proiectul parcărilor prin SMS

Târgujienii nu vor beneficia prea curând de parcările prin SMS. Municipiul nostru mai are până a se alinia la condiţiile din alte oraşe mari ale ţării, după ce proiectul iniţiat de edilul Marcel Romanescu a fost respins de majoritatea PSD-ALDE-PSRo. Primarul a explicat că taxarea prin SMS ar avantaja pe toată lumea, şi este nemulţumit că anumiţi consilieri au respins, din capul locului, iniţiativa.

S-a blocat încă un proiect promovat de mine, pe care puteau să-l modifice în două etape.  Dacă veneau cu amendamente la acel proiect, şi erau în interesul cetăţenilor din municipiul Târgu Jiu, nu aveam nimic împotrivă. Aveau posibilitatea să vină cu amendamente, inclusiv în şedinţa de Consiliu Local, dar au considerat că este mai bine să respingă, şi în felul acesta să amâne cu cel puţin o lună de zile implementarea sistemului. E o mare mizerie făcută în detrimentul cetăţenilor din Târgu Jiu. Parcarea prin SMS este mai ieftină decât parcarea prin taxare, cum se făcea până acum. Se poate ajunge maxim la 1,75 lei”, a precizat Romanescu.

În replică, viceprimarul Adrian Tudor a declarat că soluția la îndemână este ca toate parcările publice să fie cu taxă, iar cetăţenii să plătească 1 leu pe oră. Social-democratul a mai declarat că nu toţi târgujienii sunt pregătiţi să plătească prin SMS.