Noi vrem pământ! Primarul Filip a încercat să dea teren unei firme în care este soția lui

Robert Filip, primarul orașului Rovinari, a intrat într-un nou scandal ce ține de administrarea zestrei comunității locale. Edilul-șef este acuzat că a semnat un document prin care și-a dat acordul ca o porțiune de teren din patrimoniul orașului să ajungă în administrarea unei firme în care este implicată soția sa, Gabriela Ana Maria Filip.

Pașii par calculați, totul a ponit de la o scrisoare de intenție a firmei vâlcene LGM CONCEPT SRL, entitate care a cerut să preia într-o formă de superficie sau concesiune un teren pentru a desfăura acticivități comerciale și de producție.

”LGM CONCEPT SRL, cu sediul social în satul Dăești, comuna Dăești, nr. 51 A, județul Vâlcea, (…) vă facem cunoscut faptul că suntem direct interesați de a prelua într-o formă de supergficie sau concesiune un teren cu suprafața de aproximativ 4000 mp – 6000 mp pentru a desfășura activități comerciale și de producție. Menționăm faptul că putem investi într-un proiect care va dezvolta economic orașul dumneavoastră, oferind locuri de muncă în zonă”, se arată în scrisoarea de intenție semnată și parafată, depusă la Primăria Rovinari în 23.11.2018, când a și primit număr de înregistrare.

Eficiență și prompititudine la superlativ, documentul era înregistrat în societatea emitentă tot în 23.11.2018.

Scrisoarea de intenție a fost frământată, analizată, iar primarul Robert Filip a semnat și parafat Raportul de Specialitate al unui proiect de hotărâre care, odată aprobat, urma să oficializeze transferul sub formă de concesiune a terenului solicitat de de LGM CONCEPT SRL. În circuitul legalilizării acestui demers a intervenit o problemă, s-a descoperit că Gabriela Ana Maria Filip, soția primarului, încasează dividente de la societatea din Dăești și, în urma scandalului din comisia de specialitate, proiectul de hotărâre a fost făcut nevăzut.

”O nouă încercare de atribuire a unui teren de 6000 de mp pe raza orașului Rovinari de către primarul Robert Filip către firma LGM CONCEPT SRL, de la care soția primarului, Filip Gabriela Ana Maria, încasează dividente, conform declarației de avere, în sumă de 58.500 de lei. S-a aprobat în ședința de consiliu local, la dezbaterea pe comisii, în care societatea LGM CONCEPT SRL solicita terenul de 6000 mp și făcea referire la necesitatea <<activității economice>>, fără a preciza în mod exact despre ce activități ar fi vorba. Solicitarea fiind, oarecum, dubioasă, consilierii PNL au arătat că în spatele acestei <<firme>> stă ascunsă însăși consoarta edilului, Filip Gabriela Ana Maria. Odată devoalat acest secret, SURPRIZĂ!!! Proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de plen”, a arătat Laurențiu Chivu, șeful liberalilor rovinăreni.

Galerie foto, documente: