Nu Primăria Târgu Jiu este în proces. Romanescu invită Consiliul Local să găsească soluţii pentru plata datoriei către Pandurii

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, crede că victoria Pandurilor în instanţă nu poate fi contestată. Edilul speră acum ca trupa gorjeană să-şi rezolve problemele băneşti, iar echipa să revină pe linia de plutire.

“Pe de o parte, mă bucur pentru Clubul Pandurii, i se dă o şansă din punct de vedere financiar. Indiferent că vorbim de entităţile private, societăţile comerciale sau instituţile de stat, dacă cineva, la un moment dat, şi-a asumat această obligaţie trebuia să o respecte. Din punctul meu de vedere, hotărârea judecătorească nu poate fi comentată”, a spus, joi,  Romanescu.

Primarul a explicat şi modalităţile prin care municipalitatea poate să dea cei peste 2,8 milioane de lei pe care Consiliul Local le datorează clubului din contribuţii neachitate. De asemenea, Romanescu susţine că responsabilii pentru crearea prejudiciului adus instituţiei pe care o conduce trebuie traşi la răspundere.

“La momentul la care discutăm, nu poate fi executată Primăria municipiului Târgu Jiu, atâta timp cât nu a fost parte în acest proces. Consiliul Local are mai multe posibilităţi. Poate face un proiect de hotărâre prin care să pună primăria şi primarul în situaţia de a achita această sumă, poate exista această variantă. Poate găsi soluţii, la un moment dat, pentru recuperarea acestui prejudiciu, pentru că, în momentul în care se plăteşte această sumă, putem să-l considerăm un prejudiciu pentru autoritatea pe care eu o reprezint, dacă va trebui să plătim din bugetul primăriei aceste sume. Eu sunt convins că juriştii din cadrul primăriei, secretarul municipiului şi aparatul, pe care îl pun cu mare drag la dispoziţia Consiliului Local, va alege varianta legală şi optimă, încât să respectăm legea”, a precizat edilul.