Nucleara unui sindicalist! Boza, revizuiește armonizarea, banii au ajuns la cine nu merită

 ”Armonizare” cu clase multe pentru CFL-iști, secretare, rubedenii, dispeceri și inspectori de personal. Câțiva lei pentru cei ce duc greul. Liste aprobate fără semnătura reprezentanților sindicali, se cere intervenția lui Boza.

Marin Golea, președintele Sindicatlui ”Minerul” Pinoasa Rovinari, semnaleaza conducerii Complexului Enegetic Oltenia modul ”defectuos” în care a fost dus la împlinire mult trâmbițatul proces de armonizare la Cariera Tismana. Golea scoate în evidență nereguli grave, rămâne de văzut dacă directorul general al CE Oltenia, Sorinel Boza, va avea o reacție la cele sesizate. Armonizarea, pentru unii mumă pentru alții ciumă, sindicalistul pomenește situația a 95 de salariați care au primit între 9 și 50 de lei, în vreme ce 35 de CFL-iși au beneficiat de câte cinci clase, ceea ce reprezintă un venit anual suplimentar între 3.500 de lei și 5.800 de lei. ”Asta este armonizare”, spune președintele ”Minerul” Pinoasa Rovinari, întrebându-se dacă nu cumva CFL-iștilor le-a fost cumpărată neimplicarea.

”La stabilirea criteriilor pentru armonizare am participat și am constatat cu stupoare că deja șefii de sectoare aveau tabelele cu propuneri pentru salariați, fără să stabilească protocoale cu sindicatele și fără consultarea cu conducătorii de formație. Cum pot aprecia implicarea salariaților în procesul de producție șefii de sectoare, care lucrează numai de zi?. Secretare, inspectori de personal, dispeceri, rubedenii care se (chinuie) prin carieră au fost favorizați de acești șefi de sectoare, în loc să îi aprecieze pe cei care stau în condiții vitrege în carieră și au venitule cele mai mici, cei care nu au primit de ani buni o creștere salarială”, semnalează administrației CEO, în scris, Marin Golea. Acesta mai spune că tabelele cu propuneri au fost transmise fără semnătura liderului de grupă sindicală și, inexplicabil, situația de fapt nu a fost un impediment în aprobarea lor. Sindicalistul mai susține că inginerul șef Dănescu este prizonierul obiceiurilor vechi ale conducătorilor de carieră, aceștia insistând în a produce instabilitate. Se solicită o analiză a conducerii și măsurile care se impun, precizându-se că ”listele trebuie semnate de toți liderii din comisiile stabilite, astfel pentru dumneavoastră (Sorinel Boza n. red) sunt niște fițuici”.

Galerie foto:

 

 

Articolul precedentRomanescu aşteaptă ca premierul să-şi ţină cuvântul dat gorjenilor
Articolul următorRomânii, oficial liberi de la serviciu în Vinerea Mare