Nucleare! Anca Bordușanu, secretar general la PSD, și un candidat surpriză pentru Târgu Jiu

Deputatul Mihai Weber, lider PSD Gorj, a lansat adevărate bombe, joi, în declarații de presă. Deși, rând pe rând, Marcel Romanescu, Victor Ponta și Dan Ilie Morega au spus că Florin Cîrcumaru va rămâne președinte al organizației județene, fiind puțin probabil să se organizeze alegeri în filială, Weber nici nu concepe asta și crede că noua conducere va fi anunțată curând. Discursul parlamentarului a fost un veritabil act de pregătire a terenului pentru negocieri interne, semn că părerea membrilor simpli și a cetățenilor va conta puțin spre deloc. 

Politicianul nu s-a sfiit să spună că nu este exclus ca pentru Primăria Târgu Jiu să apară un candidat surpriză, o persoană neinclusă în mediatizatul sondaj intern.

”Este posibil să apară și alte persoane din afara sondajului. Încă o dată repet, că este sau nu din afară, noi trebuie să ne mobilizăm, să strângem rândurile, astfel încât să câștigăm această bătălie”, a declarat parlamentarul.

Liderul PSD susține că informațiile din sondajul intern apărute în spațiul public nu sunt reale. Deși spune că nu deține rezultatul final, Weber a ținut să anunțe că Adi Cîmpeanu, primarul de la Runcu, apropiatul lui, ar fi primul dintre social-democrații doriți la Primăria Târgu Jiu.

Deputatul a dat impresia că vrea, subliminal, impunerea unor nume, pe principiul ”al meu e cel mai bun”. Evident, o asemenea poziționare se va regăsi și în rândul celorlate tabere din partid, iar rezultatele reale vor păli în fața aranjamentelor politice, situație în care candidatul pentru Târgu Jiu va fi stabilit în urma unei împărțeli arbitrate. În condițiile date, nu este exclusă apariția unui Agamemnon Dandanache al anului 2020, candidatură sugerată, oarecum, și de declarația liderului PSD.

Mihai Weber nu a încheiat până nu a mai scos din joben o colaboratoare apreciată de el, Anca Bordușanu. Aceasta ar fi unul dintre favoriții săi pentru funcția de secretar general, în loculul lui Milosteanu. Pentru funcția în cauză ieșit la încălzire Ion Ișfan, care ar avea sprijinul mai multor primari, în vreme ce Claudiu Manta nu pare hotărât să candideze

”Sunt două persoane la care eu m-am gândit pentru viitoarea echipă, însă știu că agenda este deschisă. Cele două persoane sunt la care m-am gândit, în primă fază, sunt Claudiu Manta și Anca Bordușanu. Au dovedit că sunt oameni de echipă și am toată încrederea în ei”, a punctat politicianul.

Rămâne de văzut și aici cât de reală este susținerea pentru Manta jr. sau dacă, ”democratic”, talpa partidului se va impune, ”dincolo” de preferințele liderilor.