Numire scandaloasă la ISJ! Taica Ișfan propovăduiește ca la carte, dar le așează după cum vrea un mușchiuleț din PSD

În România anului 2018, în fiecari zi, cetățeanul primește asigurări cum că instituțiile statului, prin salariații lor, lucrează pentru a schimba, îndrepta, așeza pe alte principii tot ce stă strâmb și urât. Spre binele său, bineînțeles, al plătitorului de taxe și impozite care s-a plictisit să audă discursuri despre intrarea în normalitate și o altă abordare a priorităților comunității. Declarații, mulțimi vlăguite care, totuși, sunt dispuse să acorde încă o șansă, însă aceeași finalitate. România se învârte într-un carusel, trăiește o permanentă senzație de amețeală de aproape trei decenii, însă șuruburile au ruginit, se frâng și trenulețul sare tot mai des de pe șine.

Ion Ișfan, inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a ieșit în presă zilele trecute și a transmis o altă apropiere de normalitate. Acesta a spus că s-a terminat cu intersele politice la nivelul instituției pe care o conduce, precizând că în urmă cu 2-3 ani se începea școala cu 200 de directori cu delegație, în vreme ce acum nu mai sunt 15. Ișfan s-a aplecat și asupra inspectorilor școlari, subiect atins de un cotidian local, prin prezentarea cazului fostului director de la Colegiul Auto, Alina Dănăricu. ”E domnul Săvulea care a ieșit la pensie și Loredana Deaconescu, care s-a oferit să se ducă directoare adjunctă la o școală din oraș. Atât! În rest, suntem aceiași oameni din anii trecuți. Pe Alina Dănăricu am adus-o la inspectorat prin detașare,  în interesul învățământului”, preciza inspectorul general. Ișfan tocmai se lăudase cu directorii numiți în urma unui concurs, iar după două fraze a relatat jurnaliștilor cum tocmai a detașat un director la o școală din Târgu Jiu. Acesta a pomenit și numele profesorului Ion Săvulea, până nu demult inspector școlar la disciplina Educație Fizică și Sport. Nu a spus, însă, cu cine a fost înlocuit Săvulea, cine va fi noul inspector școlar pe profil.  Noul inspector școlar la disciplina Educație Fizică și Sport este Valentin Tîlvescu, fost director adjunct la Liceul cu Program Sportiv, fost director la școala din Bălcești, Gorj. Numirea lui Tîlvescu în funcție a agitat apele, oamenii din sistem nu își explică decizia ISJ Gorj. Valentin Tîlvescu ajunge în funcție de conducere la nivelul inspectoratului, deși în urmă cu doi ani nu reușea să promoveze examenul pentru un post de director la LPS Târgu Jiu. După examenul nepromovat, Tîlvescu a fost parașutat director la școala din Bălcești, iar Ion Ișfan se mândrește în continuare cu eradicarea intereselor din entitatea pe care o conduce. Forfota este mare, următoare miză sunt cele 18 ore pe care Valentin Tîlvescu le are la Liceul cu Program Sportiv. Cine și cum le va obține?

Articolul precedentSlabe speranțe, nici la Alexandria nu e ok: Târgu Jiu, fără bani și miercuri, stadionul lui Dragnea este la a treia licitație
Articolul următorI-au luat mascații pe sus! Gorjeni implicați într-o rețea care comitea fraude internaționale