O nouă sesiune ”Rabla electrocasnice” debutează vineri

O nouă sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice debutează, astăzi, vineri, 19 noiembrie, cu perioada de înscrieri.

Astfel, cei interesați să-și înlocuiască aparatura electrică pot cere bani de la stat. Sumele pe care le pot primi, sub formă de voucher, sunt cuprinse între 200 și 500 de lei, în funcție de electrocasnicele pe care vor să le cumpere. Perioada de înscrieri se va încheia peste o săptămână, respectiv la sfârșitul zilei de 25 noiembrie.

Cei ce și-au făcut cont de utilizator în vară nu trebuie să-și facă altul, ci doar să se autentifice în sistem, utilizând adresa de e-mail și parola setată. Pentru a putea folosi voucherul obținut trebuie predate electrocasnice uzate din aceeași categorie cu cea din care face parte produsul ce urmează să fie cumpărat.

Se pot cere bani pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, de mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Ca o noutate, programul are în acest an, în afară de etapa premergătoare începerii efective a programului, respectiv înscrierea în aplicație, alte trei etape, în cadrul cărora sunt distribuite și pot fi folosite vouchere pentru trei categorii de electrocasnice. Etapele se vor desfășura începând cu:

mașini de spălat rufe/ vase și frigidere/ congelatoare – 26 noiembrie;

televizoare, laptopuri și tablete – 3 decembrie;

aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare – 10 decembrie.