Obligatoriu, investiții majore: Apa de la robinetul gorjenilor va fi verificată de UE

Recenta numire a lui Cristian Toader Pasti în  funcţia de director la ADIA Gorj i-a impus acestuia o strategie pentru rezolvarea cerințelor comunităților. Pasti i-a luat locul lui Mihai Gherghe la şefia asociaţiei şi spune că a intrat deja în pâine. Asociața de Dezvoltare Intercomunitară Gorj îşi propune să atragă fonduri europene şi în perioada următoare, bani de care vor beneficia cele 33 de localităţi membre.

“Sperăm să mai accesăm încă un credit de peste 130 de milioane de euro credit cu care să continuăm lucrările începute şi să demarăm alte lucrări noi, în toate localităţile membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a Apei. Fără să fii membru în această asociaţie, nu poţi accesa fonduri europene. La momentul acesta, se lucrează intens pentru a accesa aceşti bani de care vor beneficia cele 33 de localităţi, care în acest moment sunt membre ale aceste asociaţii”, a declarat Pasti.

Social-democratul a mai spus că se bucură şi de sprijinul primarilor, iar anul viitor va fi unul extrem de important pentru ADIA Gorj.

“Am fost votat în unanimitate să conduc această asociaţie. Am o relaţie bună cu toată lumea şi eu sper să accesăm aceste fonduri şi calitatea apei din judeţ să fie una deosebită, iar staţiile de epurare să fie funcţionale pentru că, începând de anul viitor, suntem controlaţi de Uniunea Europeană, aşa cum am fost controlaţi şi pe închiderea gropilor de gunoi şi dacă apa nu este conformă atunci vor fi aplicate sancţiuni României şi operatorilor de apă”, a precizat Pasti.