Agricultorii au început să taie masiv varza de pe tarlale, marfă ce urmează să ajungă în butoaiele românilor, la murat. Tradițional, în jurul (în bătrâni, după) sărbătorii Sfântului Dumitru (26 octombrie), gospodarii caută să își completeze cămara pentru iarnă cu varză la butoi, un produs bogat în fibre, vitamine și minerale, foarte importante în sezonul rece. Totodată, o varză murată reușită asigură și calitatea sarmalelor, preparat foarte apreciat de români.
Anul acesta, fermierii par să încerce să obțină o plată peste anul trecut, arătând că au crescut foarte mult cheltuielile de producție. Totuși, recolta a fost una bună la nivel național, iar cererea și oferta o să aibă o mare influență în preț.
În piețele din Târgu Jiu nu se simte o anumită foială, încă este departe perioada fierbinte. Informativ, vineri, 6 octombrie, în Piața Centrală din municipiu doar câteva persoane aveau varză de vânzare (de Bălești, potrivit celor afișate), cumpărătorul fiind pus să aleagă între oferte de 2 și 3 lei pentru un kilogram.
Agitația mare este pe rețele, în mediul online, unde, în grupuri de specialitate și nu doar, producătorii postează anunțuri în care oferă varză la prețuri între 80 de bani și 3 lei, în unele situații cu transport asigurat.
Trebuie precizat, un agricultor oferă varză Bucharest la 70 de bani/kilogram, arătând că tariful este valabil doar în cazul achizițiilor en gros.
CAPTURI ANUNȚURI: